Rokotusten haittavaikutuksia voi yrittää minimoida

 


 

jos välttämättä haluaa ottaa rokotuksen

 

 

Suomessa 95 % lapsista rokotetaan. Aikuiset ottavat rokotuksia mm. flunssaa, hepatiitti B:tä, papilloomavirusta, jäykkäkouristusta, poliota, isorokkoa ja malariaa vastaan.

Rokotuksissa ihmiseen ruiskutetaan tai hänelle annetaan suun tai nenän kautta elävä, osittain tai kokonaan inaktivoitu eli tainnutettu taudinaiheuttaja, virus tai bakteeri, sekä tehosteaineita eli adjuvantteja ja muita lisäaineita. Elävää poliovirusta annetaan usein suun kautta. Rokoteaineksista tavallisimpia ovat alumiini (neljä eri muotoa), elohopea (timerosaali), erilaiset öljyt kuten Freundin emulsifioitu öljy, mineraaliöljy, maapähkinäöljy ja haiöljy, bakteeriperäiset tuotteet kuten hinkuyskäbakteeri Bordettella pertussis, Mycobacterium (tuberkuloosi), koleratoksiini jne. Mukana on eläinsoluja, esim. apinan munuaista tai keuhkoa, vasikan sikiötä, lehmän sydäntä, kanan embryota tai munaa, koiran munuaista, hevosen, hiiren tai sian verta, kanin aivoja, lehmän verta ynnä muita. Niissä on myös ihmisen sikiötä. Lisäksi rokotteissa on antibiootteja, geenimanipuloitua virus-, bakteeri-, hiiva- tai eläinperäistä DNA:ta, liuottimia kuten polysorbaatti 80 tai 20, formaldehydiä, vapaita aminohappoja, kortisonia, natriumboraattia, fenolia, natriumhydroksidia eli lipeää, lipopolysakkarideja, sukroosia, sorbitolia ja monenlaisia muita kemikaaleja. (1)

Koktailin tarkoituksena on stimuloida immuunipuolustusta. Tutkimukset näyttävät, että immuunivasteen aktivointi voi jatkua jopa kaksi vuotta rokotuksen jälkeen. Eikö se sitten ole hyväksi?

Ei, sillä rokote on keinotekoinen patogeeni, jota vastaan elimistö yrittää kaikin voimin taistella. Yleensä tartuntatautien aiheuttajat pyrkivät kehoon nenän, suun, keuhkotiehyiden tai ruoansulatuskanavan limakalvojen kautta. Limakalvojen oma immuunijärjestelmä – IgA-immuunisysteemi – hoitaa useimmiten omin voimin tunkeutujan nujertamisen. Sen jälkeen taisteluvalmius sammuu nopeasti, mikä tapahtuu siksi etteivät normaalit solut vaurioittuisi.

Organismien antaminen ruiskeena tai muuta kautta immuunipuolustuksen stimuloimiseksi on luonnoton tapahtuma. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että kun kehon immuunisysteemi aktoivoidaan, myös aivojen immuunisolut, mikrogliat ja astrosyytit, aktivoituvat. Mitä voimakkaampi ja pitkäaikaisempi kehon stimulaatio on, sitä voimakkaampi ja pitkäaikaisempi on aivosolujen reaktio. (2) Pitkittyneellä kemiallisella stimulaatiolla voi olla niihin tuhoisa vaikutus. Aivoissa syntyy tulehdustila ja/tai verenvuotoa.(3) Aivotulehdus eli enkefaliitti voi seurata mistä tahansa rokotteesta, ja sen mainitsevat useimmat rokotteiden valmistajat tuoteselosteessaan muiden mahdollisten haittavaikutusten ohella. Enkefaliittia liittyy runsaasti etenkin hinkuyskärokotteeseen (missä tahansa rokoteyhdistelmässä), tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokko-rokotteisiin (missä tahansa yhdistelmässä), hepatiitti-B-rokotteeseen, HPV-rokotteeseen (Gardasil, meillä Cervarix), vesirokko- ja lukuisiin influenssarokotteisiin. Lasten kehittyvät aivot ovat erityisen alttiita aivotulehduksen haitoille.

Akuutilla enkefaliitilla on seurauksensa. Liikerajoitukset, henkinen jälkeenjääneisyys, epilepsia, keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD ja alentunut älykkyys ovat tavallisia (Yhdysvaltain rokotehaittojen seurantaa tekevä viranomaiselin VAERS, Table of Reportable Events Following Vaccination). Esimerkiksi narkolepsiatapauksissa rokote laukaisee autoimmuunitulehduksen lapsen unikeskuksen soluissa.(4)

Tehosteaine alumiini aiheuttaa hermosolujen kuolemaa. Se kerääntyy aivoihin ja muualle elimistöön. Se on neurotoksiini, johon liittyy riski sairastua autoimmuunisairauksiin (autismi, diabetes, astma, reuma, allergiat, MS-tauti) ja pitkäaikaiseen enkefaliittiin neurologisine komplikaatioineen. Se liitetään Alzheimerin tautiin, parkinsonismiin, verisairauksiin, syöpään jne.

Säilöntäaineena käytetty timerosaali (josta 50% on elohopeaa) metaboloituu aivoissa metyylielohopeaksi ja siitä edelleen vielä myrkyllisemmäksi ”epäorgaaniseksi” elohopeaksi, joka varastoituu aivoihin ja muihin kudoksiin, kuten munuaisiin. Se ei siis metaboloidu harmittomaksi, kuten kuulee rokotuksia edistävien tahojen väittävän. Elohopea on myrkyllinen aivosolujen mitokondrioille ja tunnettu neurotoksiini, mutageeni ja karsinogeeni eli syövän aiheuttaja. Yhdysvaltain CDC:n (Centers for Disease Control and Prevention, korkea terveysviranomainen joka vastaa suunnilleen meidän THL:a) omat tilastot todistavat sen yhteyden autismiin, ei-orgaanisiin unihäiriöihin kuten narkolepsiaan ja puhehäiriöihin.(5) Alumiini ja elohopea yhdessä tehostavat toistensa myrkyllisyyttä. – Rokotteiden valmistajat yleensä kieltävät, että rokotteissa olisi enää elohopeaa, mutta esimerkiksi 60 %:ssa flunssarokotteista se on edelleen mukana. Sikainfluenssarokote Pandemrixissa on elohopeaa. Dr Boyd Haleyn (Kentuckyn yliopisto, 2012) mukaan elohopeaa on myös yhä kaikissa lasten rokotteissa. (6)

Viime vuosina on puhjennut suuriakin tartuntatautiepidemioita, joissa lähes kaikki sairastuneet ovat olleet rokotettuja. Hinkuyskätapaukset lisääntyvät voimakkaasti teollisissa maissa, samoin tuhkarokko ja sikotauti. Kaliforniassa on äskettäin puhjennut polioepidemia, jota tutkijat kutsuvat – hiukan epätoivoisesti – ”polion kaltaiseksi sairaudeksi”, koska siinäkin valtaosa sairastuneista on rokotettu poliota vastaan. Toisaalta Intian ”onnistuneeksi” julistettu polion hävityskampanja tuotti vuonna 2011 47.500 polionkaltaista halvausta, jotka levisivät suun kautta annettavan poliorokotteen avulla. Poliorokotteen aiheuttamia poliotapauksia on raportoitu 1950-luvulta asti.

Flunssarokotteidenkin teho on erittäin kyseenalainen. Arvostettu englantilainen tutkimuslaitos Cochrane Reviews kävi läpi yli 40 kliinistä tutkimusta. Se totesi rokotteiden tehosta: ”Keskimäärin ehkä 1 (rokotettu) aikuinen 100:sta saa influenssan kaltaisia oireita, verrattuna rokottamattomien 2:een aikuiseen 100:sta. Toisin sanoen, meidän on rokotettava 100 tervettä aikuista, että saamme ehkäistyksi yhden oireilevan tapauksen. Emme kuitenkaan havainneet uskottavaa näyttöä, että rokote ehkäisisi komplikaatioita kuten keuhkokuumetta tai kuolemia.”(7) Alle 2 vuoden ikäisten lasten (6kk-24kk) flunssarokotusten tehosta ei myöskään ole näyttöä. Asthma Health Caren tutkimuksessa, jossa perehdyttiin 51:een tutkimukseen (294 000 lasta), ei saatu näyttöä, että flunssarokote olisi ollut placeboa tehokkaampi. Yli 2-vuotiailla lapsilla teho oli vain 33%. (8) Flunssarokotukset eivät ole myöskään vähentäneet sairaslomapäiviä tai sairaalahoitoja eivätkä yli 65-vuotiaiden sairaalahoitoja flunssan komplikaatioiden vuoksi; vanhusten flunssaan sairastumista ne vähensivät hiukan. (Cochrane-analyysi, 75 tutkimusta). Sen sijaan flunssarokotetuilla lapsilla on kolme kertaa suurempi riski joutua sairaalahoitoon flunssan takia (Mayo Clinic, Minnesota, tutkimus 6 kk – 18 vuoden ikäisillä, esitetty konferenssissa The 105th International Conference of the American Thoracic Society, San Diego, 2013).

Kausirokote flunssankaltaisia oireita vastaan näyttää toimivan parhaiten täysin terveiden aikuisten kohdalla, koska vain heillä on todettu muodostuvan riittävästi vasta-aineita – joka siis on rokottamisen tarkoitus. Pienet lapset, kroonikot, vanhukset jäävät tämän ryhmän ulkopuolelle, heitä siis rokotetaan turhaan ja itse asiassa vain heidän vahingokseen.

Rokotteiden todellisesta tehosta ei ole koskaan ollut luotettavaa tutkimustietoa. Haittavaikutuksistakin on saatu varmaa tietoa vasta, kun rokotetut ovat poteneet, sairastuneet vakavasti tai kuolleet. Lääketehtaiden tutkimukset tehdään – ymmärrettävästi – valmistajan taloudellista etua silmälläpitäen, lääketeollisuushan on liiketoimintaa. Tavallisesti rokotetutkimus etenee näin: ryhmä A saa tutkittavaa rokotetta, ryhmä B saa jotain toista rokotetta ja ehkä myös lääkettä, ja sitten tuloksia verrataan, jolloin A-ryhmän saama rokote osoittautuu tehokkaammaksi ja/tai vähemmän haittavaikutuksia aiheuttavaksi. Haittavaikutuksia ei myöskään odotella turhan kauan, 1 – 4 viikkoa riittää.  Vertailun vuoksi: 1-tyypin diabetes puhkeaa tyypillisesti 3-4 vuotta rokotuksen jälkeen, tämän todistavat diabetesepidemiat tiettyjen rokotuskampanjoiden jälkeen. Lääketehtaat eivät myöskään ole vielä koskaan tehneet rokotetutkimusta, jossa verrokkiryhmä B saisi vain suolaliuosta, jolloin A-ryhmän kokemat tehot ja haitat vertautuisivat rehellisesti. Tai jos ovat tehneet, tulosta ei ole haluttu julkaista.

Lisäksi lääketehtaat ja terveysviranomaiset eivät KOSKAAN tee tutkimusta, jossa verrattaisiin rokotettujen ja rokottamattomien sairastuvuutta ja terveydentilaa. Ne tilastolliset tutkimukset, joita riippumattomat tutkijat ovat tehneet, osoittavat että tähän kaihtamiseen on rokottajilla hyvä syy. Olen löytänyt tällaisia tutkimuksia kuusi, Englannissa, Uudessa Seelannissa 1992 ja 1995, Espanjassa 1999 ja vuonna 2011 Saksassa tehdyt tutkimukset sekä Keski-Euroopan maita koskeva lastenlääkärien tutkimus. Ne kaikki osoittavat, että rokottamattomien lasten terveys on huomattavasti parempi kuin rokotettujen. Saksalaiset tutkimukset koskivat 8000 0-19-vuotiasta lasta ja toinen, vielä suurempi tutkimus (KIGGS) 17,461 lasta, iältään  0-17 vuotta.

Tutkimukset paljastavat, että rokotetut lapset potevat huomattavasti enemmän erilaisia sairauksia kuin rokottamattomat. Esimerkiksi astmaa poti 4,7% rokotetuista (6 % USA:ssa, 14-16 % Australiassa, lähde Australia´s Health 2004, AIHW), rokottamattomista 2,5 %, neurodermatiittia oli 13,2 %:lla rokotetuista, rokottamattomista 7%:lla. Tuhkarokkorokotuksen saaneista 92 % tarvitsi kitarisaleikkauksen rokotuksen jälkeen, rokottamattomista ei yksikään. Poskiontelontulehduksia, syyliä, iho-ongelmia ja keskikorvantulehduksia, diabetesta ja epilepsiaa oli rokottamattomilla huomattavasti vähemmän, samoin allergioita, keliakiaa, lukemis- ja puhehäiriöitä, ahdistusta ja masennusta ja vuoteenkastelua. Autismitapauksia oli rokottamattomien parissa neljä, joista yhdellä oli veressä paljon elohopeaa, alumiinia ja arsenikkia, toisen äiti reagoi voimakkaasti elohopeaan. Ero on valtava rokotettuihin verrattuna. Yhdysvalloissa, jossa lapset saavat eniten rokotuksia maailmassa, CDC ilmoittaa autismia potevien määräksi 1: 88 lasta (toiset lähteet 1:50).(9)

1-tyypin diabetes on rokotusten myötä lisääntynyt kaikkialla voimakkaasti. Suomessa on pitkään esiintynyt 1-tyypin diabetesta suhteellisesti eniten maailmassa. Immuuniasiantuntija J.Barthelow Classen, MD on seurannut suomalaislasten rokotusten lisääntymisen ja diabeteksen esiintymisen suhdetta. Suomessa rokotettiin 114,000 lasta hemofilus-influenssaa vastaan. Rokotuksen tarkoituksena oli estää 7 kuolemaa ja 7-26 aivovauriota 100.000:ta rokotettua lasta kohden. Ensimmäisen rokotuskierroksen jälkeen Suomessa nähtiin 56 ”ylimääräistä” diabetestapausta/100.000 rokotettua lasta. Kun rokotuksen tehoa lisättiin vahvemmalla rokotteella, saatiin 75 ylimääräistä diabetestapausta/100.000 lasta. Kummallakin kerralla diabetekset puhkesivat tilastollisesti merkittävinä ryppäinä 3-4 vuotta rokottamisen jälkeen. Ennen rokotuksia alle 4-vuotiaiden lasten diabetestilanne oli Suomessa stabiili.(10) – Uudessa Seelannissa 1-tyypin diabetestapaukset lisääntyivät 60% massiivisen B-hepatiittirokotus-kampanjan jälkeen. CDC:n kokoamat tiedot osoittavat, että 8-viikkoisena saatuun B-hepatiittirokotukseen liittyy 90%:lla kohonnut riski sairastua 1-tyypin diabetekseen.(11)

Ota selvää, ennen kuin päätät rokotuttaa itsesi

ja ennen kaikkea lapsesi.

Jos päätät ottaa rokotuksen

Lääkärit Russell Blaylock, MD, neurokirurgi ja Harold Buttram, MD suosittelevat seuraavia varotoimenpiteitä henkilölle joka aikoo ottaa rokotuksen. Huomaa, että haittavaikutukset ovat harvinaisempia niillä, joilla on terveellinen ruokavalio, hyvä ravinnetaso ja hyvä suolistofloora.

 

1)     1)  Älä koskaan anna rokottaa sairasta lasta, ei edes lievästi nuhaista, sillä kaikki virukset heikentävät immuunipuolustusta, ja kysymyksessä voi olla virus. Lapsi on tällöin alttiimpi rokotuksen haittavaikutuksille. Älä rokotuta itseäsikään, ellet ole kunnossa.

2)  Älä anna lapsen saada enempää kuin kaksi rokotusta kerralla – eikä koskaan yhdistelmärokotteita. Harkitse tarkkaan omallakin kohdallasi. Paras on, jos yksittäisten rokotteiden välillä on kuusi kuukautta, että immuunipuolustus ehtii toipua. 

3)      3) Vältä kaikkea sokeria useita päiviä ennen ja jälkeen rokottamisen, koska sokeri alentaa immuunipuolustuksen suojaavia toimintoja. Se heikentää valkosolujen kykyä tuhota bakteereja ja viruksia.

4)      4) Älä koskaan suostu ottamaan rokotetta, jossa on timerosaalia. Vaadi nähtäväksesi lista aineista, joita rokote sisältää. Lisäisin tähän: jos olet raskaana, älä ota rokotuksia. Sikiön arvioitu ”turvallinen” elohopean saanti on enintään 0,01 mg – influenssarokotteessa elohopeaa on 25 mg, siis 2.500 kertaa ”turvallinen” määrä. Tuo turvallisuusrajakin on jonkinlainen rokottajien työhypoteesi, sillä timerosaalille ei ole todettu ihmiselle toksikologisesti turvallista saantimäärää, vaan pieninkin saanti on haitallinen. Sikiön aivoverieste ei kykene tehokkaasti torjumaan rokotuksen kemikaaleja, joten lapsesi mahdollisuus sairastua esimerkiksi autismiin on monisatakertainen.(12) Rokotusten on myös todettu aiheuttavan sikiökuolemia. Vuosien 2008-2009 flunssarokote aiheutti sikiökuolemia ja keskenmenoja suhteessa 6,8 kuolemaa miljoonaa raskaana olevaa kohti, mutta kaksoisrokote 2009-2010 aiheutti 77,8 sikiökuolemaa miljoonaa raskaana olevaa kohti. Lisäys oli 4250%. H1N1-rokotteen pakkauksessa on valmistajan varoitus: ”Ei ole tiedossa, voivatko nämä rokotteet aiheuttaa vahinkoa sikiölle raskaana olevia rokotettaessa tai voivatko ne haitata suvunjatkamiskykyä.” Todelliset vahinkoluvut ovat suurempia, sillä alle 10 % haittavaikutuksista tulee yleensä raportoiduksi viranomaisille, ja kuolemantapauksista raportoidaan noin 1 prosentti. Rokotteiden vaikutuksista raskaana oleville ei ole olemassa kunnollista tieteellistä tutkimusta.(13)

5)      5) Ota mukaasi rokotuspaikalle kylmäpakkaus, jonka asetat heti pistokohtaan, sillä se hillitsee immuunireaktiota. Jatka kylmäpakkauksen käyttöä vielä kotona loppupäivän ajan. Jos saat immuunireaktioita seuraavana päivänä, ota kylmä suihku ja jatka kylmäpakkauksen käyttöä.

6)     6)  EPA, kalaöljyn Omega 3, on vahva immuunireaktion laimentaja. Suuri määrä EPA:a saattaa tästä syystä altistaa infektioille (esim. vilustumiselle), mutta rokotuksen tehosteaineiden aiheuttaman immuunireaktion hillitsemiseksi se on paikallaan. Kun EPA-öljy nautitaan tuntia ennen rokotepistosta, joka sisältää erittäin haitallista lipopolysakkaridia (LPS), se tutkimusten mukaan salpaa täydellisesti LPS:n kyvyn aiheuttaa aivotulehdus. Ota keskivertoannos päivittäin ja lisää sitä, jos oireet vaativat.

7)      C-vitamiini on tärkeä tulehdusten estäjä. Harold Buttram suosittelee 500 mg joka neljäs tunti päiväsaikaan. Russell Blaylock suosittelee 1000 mg neljä kertaa päivässä aterioiden välillä ja kehottaa välttämään askorbiinihappoa (joka on synteettinen C).

8)      Kurkumiini ja kversetiini ovat flavonoideja jotka pystyvät salpaamaan tehosteaineiden laukaiseman, haitallisen pitkäkestoisen immuunireaktion.

9)      E-vitamiinin ei-synteettinen eli luonnollinen muoto gamma-tokoferoli lievittää immuunirektioita ja tulehdusta.

10 7)  Astaxantiini on karotenoidi (A-vitamiinin esiaste). Se estää tulehduksia ja muiden karotenoidien tavoin suojaa rokotteiden myrkyllisyyttä vastaan. Australian alkuasukkaiden ja Afrikan lasten rokotekuolemien yhteydessä on havaittu karotenoidien puutosta.

11    8) Rokotekuolemissa on havaittu myös sinkin puutos; sinkki suojaa voimakkaasti rokotteiden myrkyllisyydeltä. Älä käytä sinkki-kupari-yhdistelmää, koska kupari tri Blaylockin mukaan kiihdyttää vapaiden radikaalien muodostusta.

12    9) Vältä kaikkia immuunistimulantteja, kuten maitoheraproteiinia tai betaglukaania.

13   10) Ota päivittäin monivitamiini-hivenainevalmiste, jossa ei ole rautaa. Näin saat B-vitamiinia ja seleeniä, joka on tärkeä virusinfektioiden vastustaja ja vähentää tulehdusreaktiota rokotteeseen.

14   11) Ota magnesium-sitraattia/malaattia 500 mg (elementaalimagnesiumia) 2 kapselia 3 x päivässä.  

15   12)  D3 on hyvin tärkeä. Se on tri Blaylockin mukaan oikeastaan hermohormoni, ei vitamiini ja lievittää immunologista ylirektiota – tai kohentaa alireaktiota. Rokottamisen jälkeen se auttaa immuunireaktion kontrollissa, jos lapset saavat 5000 kansainvälistä yksikköä IU (noin 125 mikrogrammaa) päivässä kahden viikon ajan ja sen jälkeen 2000 yksikköä (noin 50 mikrogrammaa) päivässä ja aikuiset 20.000 yksikköä (noin 500 mikrogrammaa) kahden viikon ajan ja sen jälkeen 10.000 yksikköä (noin 250 mikrogrammaa). Lisäksi alle 12-vuotiaiden lasten pitäisi saada kalsiumia 250 mg/p ja aikuisten 500-1000 mg/p, koska D-vitamiini tehoaa paremmin kalsiumin kanssa.

16    13) Vältä rokotuksen aikaan ehdottomasti kaikkea elohopeapitoista ruokaa, koska elohopea on voimakas autoimmuunisairauksien aiheuttaja ja altistaa virusinfektioille – ja sitä on esimerkiksi flunssarokotteissa. (Toisaalta kalan syönti raskaana ollessa suojaa sikiötä esim. ADHD-riskiltä, ja kaloissa voi olla elohopeaa. Suosittelen korkealaatuisia, puhtaita omega 3 –valmisteita.)

17     14) Vältä kaikkia öljyjä jotka heikentävät huomattavasti immuunipuolustusta ja lisäävät tulehdusta – näitä ovat rypsi-, soija-, auringonkukka-, maissi-, saflori- ja maapähkinäöljyt (rokotteiden sisältämä maapähkinäöljy on myös aiheuttanut maapähkinäallergian räjähdysmäisen yleistymisen maailmalla). Turvallisia ovat oliiviöljy, kookosöljy, seesamöljy ja avokadoöljy. Ja voi.

18     15) Persiljassa on apigeniini-nimistä flavonoidia, joka on hyvin vahva autoimmuunisairauksien ehkäisijä. Toinen hyvä ehkäisijä on sellerin luteoliini. Blaylock suosittelee tehosekoittamaan näitä ja juomaan sekoitusta lasillisen 2xp.

19    16)  Juo vahvaa valkoista teetä 4xp. Sekin hillitsee autoimmuunireaktioita.

Lisävaroitus 1: Jos suvussasi on autoimmuunisairauksia, sinä ja lapsesi olette alttiimpia rokotusten mahdollisesti laukaisemille autoimmuunisairauksille. Näitä ovat ekseema, astma ja muut allergiat ja yliherkkyydet, myös erilaisille ruoka-aineille, lupus, 1-tyypin diabetes, autismi, reuma jne. Viimeisten 30 vuoden aikana autoimmuunisairaudet ovat yli kaksinkertaistuneet. On vahvaa tutkimusnäyttöä, että nämä autoimmuunisairaudet liittyvät rokotteisiin.(14)

Lisävaroitus 2: Vältä ehdottomasti parasetamolin käyttöä ennen ja jälkeen rokotuksen, etenkin lasten kohdalla. Yksikin annos parasetamolia (esimerkiksi Panadol) heikentää maksan kykyä tuottaa glutationia, joka on voimakas antioksidantti. Kaikkien rokotusten tarkoitus on käynnistää tulehdus, ja keho tarvitsee riittävästi glutationia tulehduksen hillitsemiseen. Varsinkin lasten kuumeisiin ei pidä käyttää parasetamolia, joka voi nopeasti aiheuttaa maksavaurion. (15)

Mikään rokote ei ole täysin turvallinen. Kun olet ottanut rokotuksen, vastuu on sinun. Jos sinä tai lapsesi saatte ikäviä, elinikäisiäkin vaurioita, kukaan ei korvaa niitä. Useimmiten niitä ei osata tai edes suostuta tunnistamaan rokotuksesta johtuviksi.

Pandemrix-rokotteen (sikainfluenssarokote) aiheuttama narkolepsia on – autismin  ohella, siitä myös on jo maksettu korvauksia – historiallinen poikkeus. Suomen THL on luvannut narkolepsiaperheille korvauksia, ja Englannin hallitus on alkanut maksaa rokotteesta narkolepsian, katalepsian tai muun vakavan vamman saaneiden lasten vanhemmille miljoona puntaa tapausta kohden. Euroopassa noin 800 lasta on saanut tästä rokotteesta narkolepsian tai muun vakavan vamman, ja lisää tapauksia ilmenee koko ajan. Niiden arvellaan nousevan noin 3.750:een Euroopassa, missä  yli 60 miljoonaa lasta sai rokotteen.

Pyydä rokottajaa kertomaan ja näyttämään, mitä aineksia rokotteessa on ja mitä haittavaikutuksia rokotteen valmistaja ilmoittaa rokotteella olevan. Lista haitoista on rokotepakkauksessa. Laki potilaan oikeuksista ja kuluttajansuojalaki antavat sinulle oikeuden tietää, mitä ostamasi tuote sisältää. Sinulla on myös oikeus olla ostamatta haitallista tai vialliseksi osoittautunutta tuotetta. Rokote on ostettu Suomeen sinun verorahoillasi.

Elina Hytönen, 2014

Lähteet:

1)      Osoitteessa http://www.sailhome.org/Concerns/Vaccines.html , artikkeli Vaccines, on lista     rokotteiden ainesosista sekä linkit mm. CDC:n omiin ainesosaluetteloihin.

2)      Russell L. Blaylock, MD, Vaccination Dangers Can Kill You or Ruin Your Life,  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/05/12/vaccin…

3)      Blaylock RI, The danger of excessive vaccination during brain develoment, Medical Veritas,2008; 5(1): 1727-1741.

4)  ”Glaxo´s Swine Flu Shot Linked to Narcolepsy in UK Kids.”Bloomberg, February 26, 2013.

5)  Thomas Verstraeten, MD, CDC:n tutkija, analyysi koskien 400.000 lasta, synt. 1991 – 1997. Jo vuonna    2000 CDC:n viranomaisille raportoitiin timerosaali-altistukseen liittyvästä korkeasta autismin, ei-orgaanisten unihäiriöiden ja puhehäiriöiden riskistä. Tuntuu epätodennäköiseltä, ettei Suomen THL olisi ollut niistä tietoinen. Katso prwb.com; preventdisease.com; ashotoftruth.org

6)  http://www.naturalnews.com/037504_flu_shots_hospitalization_go…; Advanced Registered Nurse Practitioner Care Volume 10. Number 7 Official Newsletter of ARNPs United; http://www.cdc.gov/; http://www.greenhealthwatch.com

7) Influenzae, Reviewer, Cochrane Acute Respiratory Infections Group and Cochrane Vaccine Field, http://assembly.coe.int/CommitteeDocs/2010/Jefferson_statement.pdf

8) http://www.fbasthma.info/videos/flu-vaccines-do-not-work.html

Informed Choice, Issue 21, 2009; http://www.icpa4kids.org/

 9) http://vactruth.com/2014/02/26/unvaccinated-children-healthier/; Allergic diseases and atopic sensitization in children related to farming and anthroposophic lifestyle –Persifal study, Allergy 2006, 61 (4): 414-421.; http://www.ias.org.nz; www.vacunacionlibre.org; http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/data.html; http://truth11.com/2009/09/29h1n1-swine-flu-vaccine-insert-admits

10) International Vaccine Conference Exclusive Report, page 6; http://www.icpa4kids.org/HPA-Articles/vaccine-conference-exclusive-re…

11) http://www.vaccines.net/toppage 1.htm; Classen JB. Diabetes epidemic follows hepatitis B immunization program. New Zealand medical Journal 1996;109:195

12) http://www.thelibertybeacon.com/2013/12/12thimerosal-autism-th…; http://www.fda.gov; http://www.epa.gov/hg/effects.htm

13) The Deadly Truth About Flu Vaccines and Pregnancy, Gary Null, 2014, http://www.greenmedinfo.com/blog/deadly-truth-about-flu-vaccine

14) Russell L. Blaylock, MD, Autoimmunity and Vaccinations; http://icpa4kids.0rg/Wellness-Articles/vaccines-neurodevelopment…

15) Tri Brownstein, artikkeli Just Say No To Acetaminophen; http://healthimpactnews.com/2015/just-say-no-to-acetaminophen-2/

Katso myös

VRAN eli Vaccination Risk Awareness Network

International Medical Council of Vaccination

 

Seuraava artikkeli
Jätä kommentti

22 kommenttia

 1. Terrifіc article! Thhat іs the kind of info tɦat are supposеd to be shared across the web.
  Disgrace on thе seek еngines fߋr not positiоnіng this submit hiǥher!
  Come οn over and seek adѵice from my website .

  Thank you =)

  Vastaa
 2. qwerty

   /  19.4.2014

  Oletko siis sitä mieltä, että mitään rokotuksia ei kannattaisi ottaa? Jäykkäkouristus, tuberkuloosi, polio? Rokotuksethan ovat merkittävästi vähentäneet kyseisten sairauksien määrää, sekä pidentäneet ihmisten elinikää. Viime aikojen tuberkuloosi-tapaukset yms. ovat suurimmaksi osaksi johtuneet siitä, että rokottamattomat ihmiset ovat sairastuneet, ja sen jälkeen tartuttaneet muita ihmisiä. Rokotuksien teho perustuu myös siihen, että kun kaikilla on se, sairaustapauksia tulee vähän.

  Vastaa
  • Elina

    /  19.5.2014

   Monien laajojen ja arvovaltaisten tutkimusten mukaan rokotukset ovat yleisesti ottaen hyödyttömiä ja ovat aiheuttaneet etenkin kroonisten tulehdustautien epidemian (autoimmuunisairaudet kuten diabetes ja autismi, allergiat) maissa, joissa on kattavat rokotusohjelmat. Ne ovat myös aiheuttaneet neurologisten ongelmien, metabolisen oireyhtymän ja lihavuuden epidemianomaisen lisääntymisen. Poliorokotukset aiheuttavat poliota – alkuvuodesta Intia julistettiin poliovapaaksi oraalien poliorokotteiden ansiosta, mutta samalla jätettiin kertomatta, että rokotteet aiheuttivat ( yksin vuonna 2012) 53.000 velttoa halvausta. Halvauksia on esiintynyt rokotusten jälkeen muuallakin, ja rokottajat koettavat kiertää ongelmaa antamalla halvauksille nimiä kuten ”polionkaltainen halvaus”, uskaltamatta sanoa että poliorokotus on aiheuttanut polion. Rokotetut levittävät usein sairautta, jota vastaan heidät on rokotettu, tämä on todettu tarttuvien lastensairauksien kohdalla. Rokotteiden teho on myös heikko. USA:ssa kaikki on rokotettu tuhkarokkoa vastaan, ja siellä puhkeaa vähän väliä tuhkarokkoepidemioita kouluissa, siis rokotettujen lasten keskuudessa. Rokotukset murtavat lapsen immunologisen puolustuksen kehityksen, ne eivät anna yleiselle immuunipuolustukselle aikaa kehittyä rauhassa, vaan pommiitavat elimistöä myrkyillä, proteiineilla ja taudinaiheuttajilla jotka tähtäävät tiettyihin spesifisiin immuniteetteihin. Näin voidaan aiheuttaa immuunipuolustukselle vaikea, pysyvä vaurio.

   Vastaa
   • kerttuhoitaja

     /  13.1.2015

    ”Monien laajojen ja arvovaltaisten tutkimusten mukaan rokotukset ovat yleisesti ottaen hyödyttömiä ja ovat aiheuttaneet etenkin kroonisten tulehdustautien epidemian (autoimmuunisairaudet kuten diabetes ja autismi, allergiat) maissa, joissa on kattavat rokotusohjelmat.”
    ”Rokotetut levittävät usein sairautta, jota vastaan heidät on rokotettu, tämä on todettu tarttuvien lastensairauksien kohdalla. Rokotteiden teho on myös heikko. USA:ssa kaikki on rokotettu tuhkarokkoa vastaan, ja siellä puhkeaa vähän väliä tuhkarokkoepidemioita kouluissa, siis rokotettujen lasten keskuudessa. Rokotukset murtavat lapsen immunologisen puolustuksen kehityksen, ne eivät anna yleiselle immuunipuolustukselle aikaa kehittyä rauhassa, vaan pommiitavat elimistöä myrkyillä, proteiineilla ja taudinaiheuttajilla jotka tähtäävät tiettyihin spesifisiin immuniteetteihin. Näin voidaan aiheuttaa immuunipuolustukselle vaikea, pysyvä vaurio.”

    Saisiko tähän lähteet ja tarkat tiedot tutkimuksista? Entä mihin perustuu väite, että rokotetut levittävät tauteja joita vastaan heidät on rokotettu?

    Vastaa
 3. Anne-Mari

   /  29.8.2014

  Mielenkiintoista tietoa rokotteista. Jos voisin toukokuussa saadut rokotteet poistaa elimistöstäni, olisin ikionnellinen. Otin ajattelematta toukokuussa MPR-rokotteen ja A-hepatiitti-rokotteen reilun viikon välillä. Juhannuksesta lähtien tähän päivään asti olen ollut huonossa kunnossa. Huimausta, väsymystä, raajojen heikkoutta, käden nivelkipua, niskajäykkyyttä, flunssaista oloa. Väsymys on tällä hetkellä kaikista oireista hallitsevin ja rankin. Verikokeita on otettu ja senkka oli koholla ja kilpirauhanen viittasi liikatoimintaan enemmän. Lähinnä olisin halunnut tietää, voinko saada jollakin konstilla elimistöäni palautumaan normaali tilaan?

  Vastaa
  • Minna Marei

    /  12.12.2014

   Hei!
   Homeopatialla voi vähentää rokotteiden haittavaikutuksia. Kiitos Elina mahtavasta artikkelista!

   Minna

   Vastaa
  • Elina

    /  11.4.2015

   Anteeksi, että vastaukseni on viipynyt näin kauan. Kaikki, mikä parantaa immuunipuolustusta, on eteenpäin. Hyvä ravinto on tärkeä, siis kypsytetty, paljon kasviksia sisältävä, mahdollisimman luonnollinen ja kotona tehty. Ei mikroa, ei eineksiä. Kalaa ja lihaakin hiukan. Hyvät, ei-synteettiset ravintolisät ovat paikallaan. Akupunktuuria suosittelen, hyvin koulutetun kiinalaisen lääketieteen akupunktuurikon antamaa. Homeopatiakin voi auttaa.

   Vastaa
 4. Susanna

   /  28.9.2014

  Voi ei. Tuli ihan kamala olo kun luin tämän artikkelin, liian myöhään…molemmat lapseni on jo rokotettu rokotusohjelman mukaan…3- ja 1,5-vuotiaat…ihan kauheaa ajatella mitä olen heille aiheuttanut, mutta ei voi enää mitään. Voi kun olisin lukenut tämän aiemmin. No, täytyy yrittää ainakin elää ja syödä terveellisesti, jos se vähentäisi haittavaikutuksia…?

  Vastaa
  • Elina

    /  11.4.2015

   Juuri niin. Hyvää monipuolista, mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa lapsille ja itsellesi. Jos katsot artikkelia Kypsänä vai raakana, siitä saa vinkkejä. Ihminen voi juuri niin hyvin kuin syö (liikunta auttaa), ja ravinnolla voi vaikuttaa geeneihin ja aivojen kuntoon, mielialaan, aivan kaikkeen. Vahinko todella, että lääkärit eivät voi sitä kouluttautuessaan opiskella.

   Vastaa
 5. PS

   /  24.10.2014

  Hei Elina !

  Olen ollut vankka sblogisi lukija mutta nyt olen odotellut tuleeko uusia tekstejä enää? Vai oletko astunut liia arvovaltaisten henkilöiden (lue lääketeollisuuden ja Tuhoisan Huolenpidon Laitoksen) varpaille?

  Onko vielä odotettavissa näitä erinomaisia blogeja.

  Vastaa
 6. Timpe

   /  28.10.2014

  Hei Elina,

  Hieno juttu, että Malaria-rokote on saatu markkinoille ja ihmiset jo käyttävät sitä. Laitatko viitteen valmisteesta blogisi perään.
  Sitten kaipaisin päivitystä 12. viittauksen viitteisiin. Ensimmäinen linkki ei toimi, toinen viittaus kohdistuu yhdysvaltojen lääke- ja elintarvikeviranomaisen sivuille ja kolmannessa puhutaan metyylielohopeasta. Mitä tämä mainitsemasi timerosaali on? Vastaan tulee vain espanjankielisiä artikkeleita tätä etsiessä.
  Löysin laajemma nhaun avulla oheisen artikkelin FDA:n sivuilta: http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228
  Olen hieman ymmälläni mikrogramman (”ug”, tähänhän ei ole kirjoitusasua skandinaavisessa näppäimistössä) ja milligramman välillä (mg), onko näillä eroa? FDA puhuu mikrogrammoista ja sinä puhut milligrammoista.
  Korjaathan nämä artikkeliisi ja lisäät oikeat viitteet?

  Vastaa
  • Elina

    /  11.4.2015

   Timerosaali/tiomersaali on säilöntäaine, joka sisältää elohopeaa. Sitä on muuallakin kuin rokotteissa. Amerikkalaisten tekstien kanssa on ongelmallista, että siellä ollaan tottumattomia eurooppalaiseen kymmenjärjestelmään. Kun näen tekstissä merkinnän 2,000 mg en voi olla ihan varma, mitä kirjoittaja tarkoittaa. Onko se peräti 2 g?

   Vastaa
 7. Jarkko

   /  29.10.2014

  ”Turvallisia ovat oliiviöljy, kookosöljy, seesamöljy ja avokadoöljy. Ja voi”.

  Hamppuöljystä olis kiva lukea jotakin.

  Itse olen käyttänyt pitkään oliviiöljyn lisäksi tätä lasipullossa myytävää hamppuöljyä, koska tämä on ainoa tietämäni hamppuöljy, joka on 1) kohtuuhintaista 2) lasipullossa:
  http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Hemp-Oil-16-fl-oz-473-ml/15893?rcode=mop737

  Vastaa
 8. tiina

   /  22.12.2014

  Hei

  mitä mieltä olet ebolasta ja ebola-rokotteesta? Onko ebola vain amerikkalaisten rokotusohjelman levittämä tauti afrikassa, jotta amerikkalaiset pääsisivät maahan ja maan rikkauksiin käsiksi?

  Vastaa
  • Elina

    /  11.4.2015

   Niinhän huhutaan. En ole seurannut tarpeeksi keskustelua, että osaisin vastata.

   Vastaa
 9. kerttuhoitaja

   /  13.1.2015

  Kiinnostava teksti rokotteista. Jos nyt kuitenkin jätetään vaikka jäykkäkouristusrokote tai ulkomailla ollessa koiran tai lepakon purressa rabiesrokote ottamatta niin siitä seuraa aika kamalia. Samoin seuraa, jos influenssaan sairastuessa joutuu teholle. Tämän voi hyvinkin rokotteella estää. Varsinkin riskiryhmään kuuluva.

  Toki itsekin mieluimmin jätän rokotteet ottamatta jos suinkin voin. En voi. On valittava kahdesta riskistä pienempi. Molemmat ovat itselleni riskejä monisairaana: rokottaminen tai rokottamatta jättäminen. Toki kirjoititkin ohjeita jos ihminen kuitenkin päättää ottaa rokotteen.

  Influenssaa vastaan otettava rokote on influenssarokote, ei flunssarokote. Flunssaa vastaan ei ole rokotetta. Flunssa eli nuhakuume on tyystin toinen asia kuin influenssa, joka on huomattavasti vaarallisempi, jälkitauteja usein tuottava vakava sairaus. Siihen kuolleisuus on ihan omaa luokkaansa verrattaessa flunssaan. Olisi hyvä jos korjaisit tämän asiavirheen tekstiin.

  Teksti kyllä herätteli. Olen myös tavannut nuoren ihmisen, joka sairastui narkolepsiaan rokotteesta. Olen ollut paikalla kun hän on kesken kaiken saanut narkolepsiakohtauksen. Ei siinä muuta voinut ajatella kuin että voi kauheaa mitä rokote hänelle elämänmittaisesti tuotti.

  Onnekseni (!) itselläni on tiomersaaliallergia, muun muassa, eli tällaisia tuotteita en voi käyttää. Luen tuoteselosteet aina tarkkaan ja tarvittaessa jostakin tuotteesta on tilattu säilöntäaineeton versio. Rokotteista näitä ei aina valitettavasti saa.

  Muuten: tiomersaalia on monessa muussakin tuotteessa kuin rokotteessa. Joissakin silmätipoissa sitä muun muasssa on. Sehän on säilöntäaine. Eli tarkkana tulee olla mitä sitten ostaakin.

  Vastaa
 10. Inkku

   /  16.5.2015

  Ihan pikkujuttu mutta pakko kommentoida edelleenkään ei ole rokotetta flunssaa vastaan. Kun asiasta kirjoittaa pitäisi olla edes perusasiat hallussa eli tarkoitit varmasti influenssaa.

  Vastaa
  • Elina

    /  24.7.2015

   Totta, kirjoittaessa tulee helposti viehtymys käyttää lyhyempiä sanoja. Alkutekstitkin käyttävät sanaa flu, vaikka tarkoittavat influenssaa.

   Vastaa
 11. Kiitos huipputekstistä!

  Itse jouduin lastensuojelun hampaisiin, kun synnytyssairaalassa 2003 kieltäydyin mm. rokotekokeilusta, jossa vastasyntyneelle olisi laitettu 3 rokotetta (!!!) ensimmäisen vuorokauden aikana. Sokeritautitutkimukset tehtiin kielloistani huolimatta (vauva tuotiin kantapäät verta vuotavina, vaikka olin kysyttäessä kieltäytynyt siitäkin tutkimuksesta) ja olin sanaharkassa sairaanhoitajien kanssa näistä väärinkäytöksistä.

  Onneksi ystävättäreni (jonka molemmat tyttäret lääkäreitä) naapurista soitti ja sanoi, että ovat suunnitelleen 7 asiantuntijan delegaation sen ”psykoottisen äidin luokse” huostaanottamaan lapsi. Ystäväpiirissäni olevat lääkärit olivat apunani.

  Pelkään nykyistä kehitystä, josta voi seurata ”pakkorokotukset” tai huostaanottoja, elleivät vanhemmat suostu myrkyttämään lapsiaan. Osallistuin 2013 munuaislääkärin Suzanne Humbhriesin seminaariin, jossa hän esitteli mm. havaintojaan munuaisvammojen epidemioista rokotusten jälkeen… Hän sanoi, ettei vastasyntynyttä pitäisi missään tapauksessa rokottaa; immuunipuolustusjärjestelmä on vielä lepotilassa ja riippuvainen äidiltä saatavasta suojasta (imetys).

  Tämän olin intuitiivisesti ymmärtänyt; ajattelin, että lapsen omien elintoimintojen täytyy ensin vahvistua, ennen kuin sen täytyy taistella ulkoista vihollista vastaan. Lupasin kuitenkin ottaa lapselle rokotesuojan myöhemmin, normaalin aikataulun mukaan, mitä en enää tekisi.

  Alla Suzannen kirja, joka voi kiinnostaa muitakin:

  Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and the Forgotten History Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and the Forgotten History
  Suzanne Humphries MD, Roman Bystrianyk
  NIDOTTU, 2013, englanti, ISBN 9781480216891
  20,90 €

  kirjaa saa parilla kympillä…

  Vastaa
 12. Tommi

   /  16.2.2016

  Hei,

  Tarvitaankohan mitaan rokotetta jos menee pidemmaksi ajaksi Aasiaan (ainakin Thaimaahan ja Japaniin)?

  Suunnittelen matkaa mutten millaan haluaisi ottaa rokotteita. Jaykkakouritusrokotekin on jo umpeutunut (yli 10 vuotta viime kerrasta).

  Se etta ihmisille tarjotaan monia eri rokotteita ’varmuuden vuoksi’ tuntuu vaan rahastukselta.

  Edelleen mietin kuitenkin jaykkakouristusrokotteen uusimista mutten ole varma mita kannattaisi tehda.

  Vastaa
  • Elina

    /  23.2.2016

   Voisit ehkä kokeilla homeopaattisia rokotteita, niidenkin avulla moni matkustaa. Jäykkäkouristus taas vaatii kehittyäkseen pitkään muhineen haavan ja siihen liittyvän anaerobisen tilan eli ilmalta suljetun märkivän paikan. Jäykkäkouristus ei siis tule jos lyö housulla peitetyn polven auton hallintapaneeliin, mistä tuttavalle tuikattiin jäykkäkouristusrokotus, vaikkei ihokaan ollut rikki. Mutta todella: ratkaisu ja myös vastuu on vain sinun, kukaan rokottaja ei ota vastuuta eikä myöskään rokotteen valmistaja.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *