Lohikäärmeen lääketiede II. Meridiaanit ja pisteet.

Lohikäärmeen lääketiede II kansikuvaJatko-osa teokselle Lohikäärmeen lääketiede, kiinalaisen lääketieteen perusteet (1. painos 1997, 8. painos 2020).

Lohikäärmeen lääketiede II kuvailee päämeridiaanien ja lisämeridiaanien reitit ja patologian.Se käsittelee päämeridiaanien pisteet antaen niiden sijainnin, pistotavan, perinteiset funktiot eli toimintatavat sekä indikaatiot. Pisteiden yhteyteen on liitetty runsaasti pisteyhdistelmiä sekä klassisista että moderneista lähteistä.

Kirjassa on runsas kuvitus ja liitteinä kiinalaisen lääketieteen ja länsimaisen lääketieteen sanastot.

Kustantaja Ming-Men Oy, ilmestymisvuosi 2010, 3. painos 2019, 380 s., runsas kuvitus.
ISBN 978-952-67449-0-2
TILAUKSET: Valmiixi

Jätä kommentti

2 kommenttia

 1. paula ketola

   /  16.5.2013

  Hei!
  Olisiko tämä lohikäärmeen lääketiede II sellainen kirja jonka voisi ottaa käyttöön ilman I:stä?
  Lähinnä ajattelen sitä, että voisi käyttää vain meridiaanien ja akupisteiden opetteluun?

  t:paula

  Vastaa
  • Elina

    /  24.5.2013

   Hei Paula, paras on hankkia pohjakoulutus, että osaa valita oikeat pisteet. Jos hoitaa vain itseään, voi tietysti kokeilla omalla vastuulla, mutta jos hoitaa muita, tilanne on toinen. Etenkin jos käytät neuloja, mitä en siis tiedä. Ilman peruskoulutusta eli teoriapohjaa et myöskään voi ymmärtää pisteiden selityksiä, se on tässä se suuri este. Yleensä alalla olemme sitä mieltä, että teorian ja käytännön oppimiseen tarvitaan kirjojen lisäksi aina elävä opettaja eli käytännön opettajakontakti, henkilö joka selittää teoriaa ja opettaa pisteiden sijainnit ja pistämistavat ym. Mutta meridiaanien opettelu on joka tapauksessa tarpeen.
   Terveisin Elina

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *