UUSI BIVALENTTI BOOSTERI: TEHO YHTÄ TYHJÄN KANSSA, lisää tartuntoja ja tautia

Uusi tehosterokote ei estä tartuntoja eikä sairastumista. Sen kykyä estää vakavaa tautimuotoa ei edes mitattu rokotevalmistajien kokeissa. Sekä Modernan että Pfizerin boosterit tuottavat omikron-räätälöinnistä huolimatta saman verran vasta-aineita kuin ylimääräinen annos alkuperäistä rokotetta, ja se on lyhytaikainen ilo. Patavanhoillinen New York Postkin epäilee tehosteen kykyä estää seuraava virusaalto, jos sellainen on tullakseen (The Defender 30.11.2022).

Elokuun lopulla 2022 Yhdysvaltain korkein terveysviranomainen Ruoka- ja lääkevirasto FDA antoi ehdollisen myyntiluvan eli hätätilaluvan Pfizerin bivalentille tehosterokotteelle. Luvan sai myös Modernan bivalentti.

Hätätilaa ei ollut, vain COVID-rokotteiden romahtanut kysyntä. Hätätilan varjolla voitiin kuitenkin pitää kiirettä, ja FDA:n myyntilupa tuli ilman ihmisillä tehtyjä turvallisuuskokeita.

Alkuperäistä kokeellista rokotetta, jonka turvallisuuskokeet ovat yhä kesken, oli muokattu uusia virusvariantteja silmälläpitäen. Nyt sekin uutuus siis hyväksyttiin ilman turvallisuusdataa.

Suomi on kelkassa mukana sikäli, että se osti syksyn koittaessa uutta bivalenttia rokotetta 5 miljoonaa annosta. Säästötarpeesta on paljon puhuttu, mutta se ei estä näitä kauppoja. THL:n linja on ollut, että tehosterokotetta saavat ikäihmiset ja riskiryhmäläiset. Joulun alla valtioneuvosto päätti, että koronarokotteita luovutetaan (enintään 9 miljoonan euron edestä) yksityisille terveydenhuollon toimijoille, kuten työterveys, niin että 18-vuotta täyttäneet terveet työikäisetkin voivat sen saada. Tätä linjaa ajavat sosiaali- ja terveysministeriö STM ja ministeri. ”Päätös on poliittinen, lääketieteelliset perustelut puuttuvat”, vastasi tähän THL (YLE uutiset 3.1.2023). Puuttuvat todellakin.

STM ja THL kinaavat pandemian hoidosta, kuten ennenkin. THL puhuu vakavan koronataudin ehkäisemisestä, STM:n mielestä pitää estää lievääkin koronaa, ettei tule työstä poissaoloja. Sen mielestä muutkin hyötyvät rokotteesta kuin vain riskiryhmäläiset.(Verkkouutiset 3.1.2023)

Epäilen vahvasti, että Suomessa on käynyt niin kuin Austraaliassa. Siellä kansalliset rokotuspäättäjät tunnustivat vuoden lopulla, etteivät ole lainkaan lukeneet koronarokotteita koskevia tieteellisiä avaindokumentteja. Jos STM:n ja ministerin harkittu mielipide on, että nyt pitää estää lievätkin koronatapaukset, silloin heiltä puuttuu rokote, joka sen tekisi. Mutta heiltä puuttuu myös tietoa.

Heidän pitäisi jo tietää, että COVID-rokotteet eivät estä tartuntoja eikä vakavaa tautia. Heidän pitäisi lukemiensa tutkimusten pohjalta tietää, että rokotuskertojen lisääminen lisää nyt koronatartuntoja ja influenssaa, rs-infektioita, muista taudeista puhumattakaan. Se lisää myös virusmuunnoksia, jotka tartuttavat koronan entistä paremmin ja väistävät yhä etevämmin rokotteiden muutamat vasta-aineet. Toisin sanoen pitkittävät pandemiaa. Veikkaan että he eivät ole lukeneet yhtäkään niistä tuoretta dataa tarjoavista tutkimuksista, joihin viittaan tässä kirjoituksessa.

Austraalialainen senaattori Gerard Rennick moitti ankarasti joulukuun 2022 parlamenttipuheessaan maan johtavia terveysviranomaisia, kun nämä tunnustivat, etteivät olleet lainkaan lukeneet tärkeitä koronarokotteita koskevia tutkimuksia, tilastoja ja selvityksiä. Kuten eivät parlamentin jäsenetkään. Eikä terveysministeri Murphy, joka kieltäytyi katsomasta kansallista tilastoa ja näkemästä siellä turvallisuussignaalia. Aivan kuten FDA ja CDC Yhdysvalloissa (Canadian Independet video 9.12.2022, Eurochicago. Com). Seurauksena on 140 000 rokotevauriota ja yhä kohoava ylikuolleisuus. Vuonna 2021 ”ylimääräisiä kuolleita” oli Austraaliassa 8 706. (Worldometer Australia Population).

Tehoste myöhästyi, sillä virus on nopeampi

Bivalentin rokotteen piikkiproteiinia on räätälöity niin, että puolet siitä sopii myös viruksen omikron-muunnoksille BA.4 ja BA.5. Toinen puoli kohdistuu alkuperäiseen Wuhan-virukseen, kuten alkuperäinen mRNA-rokotekin. Tehosterokote antaa ainakin teoriassa keholle käskyn tuottaa kahta erilaista piikkiproteiinia, toisen osan BA.4 ja BA.5 -tyyppiä ja toisen alkuperäistä virustyyppiä, siitä nimi bivalentti (kaksitehoinen).

Ikävä vain, että todellisuus on ajanut uuden boosterin ohi. Vielä uudemmat omikronvariantit BQ.1, BQ.1.1, XBB ja XBB.1 ovat jo maailmalla vallitsevia, Euroopassakin. Tuore tutkimus on ehtinyt todeta, että bivalentti uutuusrokote tuottaa neljä kertaa huonommin vasta-aineita BQ.1:tä vastaan kuin BA.5:tä vastaan (Texasin yliopiston tutkijat, Nature Medicine 6.12.2022). Tutkijat arvelevat sen johtuvan viruksen piikkiproteiinissa esiintyvistä lisämutaatioista. Cleveland Clinicin tutkimus (preprint 19.12.2022, MedRxiv) totesi, että COVID-19 boosteri oli infektion ehkäisyssä teholtaan vain 30 % ”siihen aikaan, kun yhteisössä vallitsevat viruskannat olivat edustettuina rokotteessa.” Ja kuten sanottu, uudet muunnokset myös väistävät rokotteita entistä tehokkaammin.

Joulukuussa 2022 yleisimmät omikronmuunnelmat maailmalla olivat oireiltaan yleensä samanlaisia kuin varhainen omikron. Ne eroavat esimerkiksi aikaisemmasta deltasta, joka kohdistui keuhkoihin (tri Armando Meza, Texasin Tech University Health Sciences Center, El Paso, NBC News/The Defender 23.12.2022). Nykyisen omikronin aiheuttamia oireita ovat pääasiassa tukkoinen nenä, kurkkukipu ja maku- ja hajuaistin muutokset. Tartuntoja tulee paljon, mutta ne eivät juuri kuormita teho-osastoja (THL 20.12.2022, oletan että tiedotuksessa viitattiin uusiin muunnoksiin).

Tammikuussa 2023 WHO ilmoitti (CNBC 4.1.2023) Yhdysvalloissa vauhdilla lisääntyvän XBB.1.5:n olevan kaikista omikron-alamuunnoksista herkimmin leviävä, mutta se ei näytä tekevän ihmisiä sairaammiksi. Sitä on todettu ainakin 29 maassa. Kiinassa leviävät etenkin alavariantit BA.5.2 ja BF.7.

Kaikenlaisten lupausten historiaa

Kokeelliset mRNA-rokotteet myytiin väestöille lupauksella, että kaksi annosta antaa kestävän steriloivan immuniteetin – siis virusta steriloivan – , lopettaa tartunnat ja infektiot

ja koko pandemian luomalla laumasuojan.

Jo ennen rokotuskampanjan alkua Pfizerin tiedotteista saattoi päätellä, ettei sen rokote itse asiassa estä tartuntoja. Pfizerin kokeissa ei edes testattu tätä ominaisuutta. Terveysviranomaiset eivät silloin halunneet kertoa sitä rokotettaville. Nyt tieto on virallisesti vuodettu julkisuuteen. FDA kertoi 20.12.2022, ettei ole mitään todisteita siitä, että mRNA-rokote lopettaisi koronaviruksen leviämisen (Eurochicago.com December 9, 2022).

Asia kuultiin myös lokakuun 2022 Euroopan Parlamentin COVID-tutkinnassa.

Siellä Hollannin MEP Rob Roos kysyi Pfizerin kansainvälisen markkinoinnin johtajalta Janine Smallilta, oliko Pfizer ennen rokotuskampanjaa testannut ja vahvistanut, että mRNA-rokote todella estää virustartunnat. Small myönsi, että sitä ei testattu, koska ”meidän oli liikuttava niin nopeasti, meidän oli otettava niin suuria riskejä”.

Parlamentin haastattelun mukaan Pfizer tiivisti rokotteen kehittelyn 10 vuodesta 9 kuukauteen. Rokotetta kehiteltiin ja testattiin jokseenkin samanaikaisesti. Kokeet ihmisillä alkoivat jo siinä vaiheessa, kun valmistaviakin kokeita oli tehty minimaalisen vähän.”Riski” taas viittaa riskiin, jonka rokotettava ottaa. Pfizer ei riskeeraa mitään. Se saa myyntitulot eikä se ole laillisessa vastuussa vahingoista ihmisille tai valtioiden talouksille.

Terveysviranomaiset tukivat kampanjaa myös keksimällä väítteen, että luonnollinen virusinfektion kautta saatu immuniteetti on heikko ja lyhytaikainen. He perustivat väitteen muodollisesti havainnolle, että vasta-aineet vähenevät huippuarvoista nopeasti akuutin infektion jälkeen (ja jäävät pysyvästi matalahkolle tasolle). Tämä on kehon normaali tapa toimia, se säästää elimistön voimavaroja laskemalla vasta-ainetason ”pitoon”, kun akuutti vaara on ohi. Immunologinen muisti säilyy silti usein koko eliniän, samoin kyky käynnistää torjunta nopeasti tarvittaessa. Ja tämän jokainen biologiaa koulussa lukenut tietää, ja sen tietävät myös terveysviranomaiset.

Kun todellisuus osoitti, että rokotetut sairastuvat rokotuksista huolimatta koronatautiin, Yhdysvaltain Centers for Disease Control and Prevention (CDC, sikäläinen THL) kehitti kahdensuuntaisen propagandan, jolla turvata rokotteiden menekki. Taudin sairastaneille, jo immuuneille se kertoi, että heidän oli otettava rokote uudelleensairastumisen estämiseksi. Jo rokotetuille, mutta uudelleen sairastuneille sanottiin, että he tarvitsevat boosterin vakavaa tautia vastaan. Tämä on politiikkaa, ei tiedettä.

Terveysviranomaiset Suomessakin vaikenevat siitä, että koronainfektion sairastanut saa lähes kolme kertaa todennäköisemmin haittavaikutuksia, jos hän joskus koronataudin sairastettuaan ottaakoronarokotuksen (kardiologi Aseem Malhotra, 21.12. 2022 The Defender).

Lyhytaikainen suoja lisärokotuksilla

Covid-tehosterokotteiden suoja katoaa nopeasti. Ne antavat hyvin lyhytaikaisen immuniteetin. Rokotekampanjoiden tarpeellisuus on arvioitava uudestaan. Näin toteaa israelilainen tutkimus, joka julkaistiin 7.11.2022 Nature Communications-lehdessä (https://doi.org/10.1038/s41467-022-33096-0). Tutkimus koski lisärokotuksia alkuperäisellä rokotteella.

Tutkimuksessa oli mukana yli 460.000 henkilöä ajalla 15.6.2021 – 29.1.2022, jolloin Israelissa koettiin koronaviruksen sekä delta- että omikron-aallot. Tutkimus vertaili PCR-kynnysarvoja ihmisissä, jotka olivat rokottamattomia, saaneet kaksi, kolme tai neljä rokoteannosta ja rokottamattomia, jotka olivat toipuneet COVID-19:stä eli koronataudista.

Tutkijoiden havainto oli, että rokote vähensi molempien aaltojen aikana lyhytaikaisesti tarttuvuutta, mutta suoja katosi kokonaan 70. päivään mennessä. Merkittävästi hitaampi suojan väheneminen havaittiin rokottamattomilla, joilla oli ollut COVID-tartunta.

Alttius sairastua oli delta-variantista toipuneilla samalla tasolla kuin ihmisillä, jotka olivat saaneet 2 – 3 annosta ja elivät virussuojansa huippupäiviä eli päiviä 10 – 39 rokoteannoksen saamisen jälkeen. Omikron-aallon aikana rokotteen teho oli pienempi kuin delta-aallon aikana. Yleisesti sairastumisalttiudessa ei ollut merkittäviä eroja 2 ja 3 annosta saaneiden ja rokottamattomien välillä.

”Rokotteiden antama steriloiva immuniteetti on lyhytaikainen. Samalla väärä turvallisuudentunne saa väestön uskomaan, että rokotteet estävät ihmisiä levittämästä virusta. Tätä taustaa vasten voi olla syytä pitää rokotuskampanjoita jopa haitallisina,” tutkijat sanovat.

Uusi ei tehokkaampi kuin entinen

Useita tutkimuksia on jo ehditty tehdä bivalentin rokotteen tehosta. Siinä ei juuri ole hurraamista.

Pfizerin ja Modernan uudet rokotteet eivät nostaneet suojaavien neutraloivien vasta-aineiden määriä vallitsevia omikronvariantteja vastaan sen enempää kuin neljä annosta alkuperäistä Covid-rokotetta, todettiin pienessä Columbian yliopiston ja Michiganin yliopiston tutkijoiden tutkimuksessa. Tämä koski sekä vallitsevia omikronvariantteja että omikronin vanhempia muunnoksia. (BioRxiv.org, preprint, Antibody responses to Omicron BA.4/BA.5 bivalent mRNA vaccine booster shot, doi:https://doi.org/10.1101/2022.10.22.513349) Ykkösryhmä sai 3 annosta alkuperäistä rokotetta sekä bivalentin rokotteen, verrokkiryhmä 4 annosta alkuperäistä.

Aiemmin mainittu Clevelandin Clinicin tutkimus (19.12.2022) totesi, että koronataudin riski ”kohosi sitä mukaan kuin saatujen rokoteannosten määrä kohosi.” Tämä viittaa nk. negatiiviseen tehoon. (Kts. seuraava luku)

Uusi ei siis ole entisiä tehokkaampi viruksen torjunnassa. Voiko rokotteesta olla jotain muuta apua? Kaikesta päätellen ei. Toistaiseksi mikään tutkimus ei ole osoittanut, että bivalentti tehoste tuottaisi paremman vasta-ainevasteen omikronvarianteille kuin lisäannos alkuperäistä rokotetta.

CDC julkaisi 22. p. marraskuuta 2022 viikottaisen sairaus- ja kuolleisuusraportin (Morbidity and Mortality Weekly Report MMWR), josa se omistautui todistamaan bivalentin tehosteen suojaavia ominaisuuksia. Tämä oli CDC:n ensimmäinen arvio rokotteen tehosta.

CDC päätyy tutkimuksessa toteamukseen, että rokote on tehokkuudeltaan luokkaa 19% – 50%, aiemmasta rokotushistoriasta riippuen.

Tutkimusta The Defender-julkaisussa selostavat tohtorit Mitteldorf ja Setty hämmästelevät, mistä CDC on saanut prosenttinsa. He saivat rokotteen tehokkuusprosentiksi yhdeksän (9%) käyttäen CDC:n omaa dataa ja metodologiaa. Sitä paitsi FDA:n EUA-hyväksymispäätös 1.9.2022 oli CDC:n omienkin prosenttien perusteella laiton, sillä FDA:n säännöt vaativat rokotekokelaalta 50 %:n minimitehokkuutta, että sille voidaan ylipäätään antaa ehdollinen myyntilupa EUA. (The Defender 30.11.2022, Joseph Mitteldorf, Madhava Setty. Covid Bivalent Booster Falls Flat in First Real-World Test, CDC Report Shows https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-bivalent…..)

CDC:n tutkimuksesta on muutakin huomautettavaa. Tutkimuksen tarkoituksena oli jälkikäteen antaa tuki FDA:n suomalle ehdolliselle myyntiluvalle, joka perustui 8 hiiren vasta-ainemääriin. Siis tyyppiä Liisa Ihmemaassa -oikeudenkäynti, joka pidetään teloituksen jälkeen.

Tutkimus ei ole kaksoissokkokoe plaseboryhmineen, jollaisia tehtiin kaksi vuotta sitten uusille mRNA-rokotteille. Se on luonteeltaan testi-negatiivinen (test-negative study design), jossa negatiivisen testituloksen saaneet toimivat verokkiryhmänä positiivisen testituloksen saaneille. MMWR-tutkimus perustui dataan, joka saatiin paikallisiin apteekkeihin tulevilta ihmisiltä – he kävelivät sisään haluten koronatestin.

Jokikinen ”osanottaja” oli jo sairas. Jokaisella oli hengitystiesairaus koronaa muistuttavine oireineen. Tutkimus pystyi siis vain erottelemaan ne sairaat, joilla oli Covid, niistä sairaista jotka saivat negatiivisen testituloksen. Tärkeimpään kysymykseen, estääkö uusi bivalentti rokote sairastumisen, se ei vastannut.

Negatiivinen teho

CDC:n tutkijat laskivat mukaan rokottamattomat boosterin ottajat. Heidän mukaansa bivalentti tehoste antoi laajemman ”suhteellisen hyödyn” ihmisille, jotka oli jo rokotettu ja lisärokotettu, verrattuna rokottamattomiin, jotka saivat pienemmän mutta ”absoluuttisen hyödyn” (?).

CDC myöntää tässä verhotusti, että rokotetut saavat todennäköisemmin positiivisen Covid-19-testituloksen kuin rokottamattomat. Defenderin tutkijoiden laskujen mukaan (jälleen käyttäen CDC:n omaa dataa ja metodologiaa) rokotteen tehokkuus positiivisen koronatestin välttämisessä oli kaksi rokoteannosta saaneilla -17 %, kolme annosta saaneilla -36 % ja neljä annosta saaneilla -45 %. Miinusmerkkiset prosenttiluvut kertovat negatiivisesta tehosta.

Tämä todistaa kiistattomasti, että mitä useampia alkuperäisen rokotteen annoksia ihmiset olivat saaneet, sitä heikompi oli heidän suojansa. Tässä on kyse negatiivisesta tehosta: mitä enemmän annoksia, sitä suurempi riski saada Covid-19. Kysymyksessä on myös annosten lukumäärästä riippuva vaikutus, joka on yksi kausaliteetin peruskriteereistä.

Tutkimuksessa oli mukana myös henkilöitä, jotka olivat täysin rokotettuja, mutta eivät ottaneet uutta tehostetta. Heidän tautinsa oli jopa paljon pahempi kuin rokottamattomien. Tämä todistaa samaa: ”Covid-19-rokotteiden vaatimaton teho kestää lyhyen hetken, putoaa sitten nollaan ja jatkaa putoamistaa nollan alapuolelle. Muutama kuukausi rokotuksen jälkeen rokotetut saavat todennäköisemmin Covid-19:n kuin rokottamattomat.” (The Defender 30.11.2022, Mitteldorf, Setty)

Tanskalainen tutkimuksen data osoittaa, että rokotettujen omikrontartunnat nousivat dramaattisesti kolme kuukautta rokotuksen jälkeen. Pfizerin rokotteen negatiivinen teho oli 76,5 % ja Modernan rokotteen 39,3 % (Twitter Chris Martenson December 15,2022).

Eikä 9 %:n tehokkuus – rokottamattomiin verrattuna – tule ilmaiseksi. Nämä mRNA-geenihoitotuotteet aiheuttavat historiallisen paljon vakavia haittavaikutuksia, myös kuolemia, enemmän kuin yksikään muu rokote koskaan.

Vaarallinen ja suositeltu

The Defenderin kirjoittajat Mitteldorf ja Setty ihmettelevät, miksi CDC yleensä vaivautui julkaisemaan näin heikkoja tuloksia tarjoavan raportin.

MMWR-sarja on tähän asti toiminut ”CDC:n äänenä”, jolle media on voinut perustaa oman narratiivinsa, silloinkin kun CDC:n omat todisteet ovat ristiriidassa otsikoiden kanssa.

CDC tiivistää itse tutkimuksensa tulokset sanoin ”bivalentit tehosteet antavat merkittävän lisäsuojan oirehtivaa SARS-CoV-2-infektiota vastaan henkilöillä, jotka ovat saaneet 2, 3 tai 4 alkuperäistä rokoteannosta.” Ei ihme, että osa mediasta innostuu runoilemaan: ”Tutkijat toteavat, että bivalentti tehosterokote….suojaa ihmisiä tehokkaasti vakavalta COVID-19:ltä.” (MSN, Microsoftin globaali uutispalvelu, Alice Park 23.11.2022)

Uutinen on täysin perusteeton. CDC:n raportti ei mittaa vakavan koronataudin ilmentymistä. Sitä ei mainita raportissa kertaakaan. Mutta miten CDC itse voi päätyä kertomaan, että boosteri antaa tutkimuksen mukaan merkittävän lisäsuojan? Jotakuta toista syytettäisiin valehtelusta, mutta tässä onkin kysymys edunvalvonnasta. Ja olet sitten amerikkalainen tai suomalainen, ei ainakaan sinun etusi valvonnasta.

Luonnollinen immuniteetti, kestävämpi suoja

Uskomatonta, mutta CDC suosittelee, että jokainen ihminen ottaa tehosterokotteen kahden kuukauden välein. Miksi?

Ilmeisesti CDC haluaa kaikkien ajattelevan, että rokotuksen antama suoja koronatautia vastaan kestää sen verran aikaa, irvailee tri Robert Malone, alkuperäisen mRNA-rokoteteknologian kehittäjä (substack 4.12.2022).

CDC:n uuden tutkimuksen mukaan (alla) Yhdysvaltain väestöstä 94 % on saanut SARSCoV-2-tartunnan ainakin kerran. Tämä oli tilanne marraskuussa 2022. Uudet omikronvariantit ovat vielä vähemmän patogeenisiä eli lievempiä taudinaiheuttajia kuin edelliset, joten boosterin riski/hyöty-suhde on käsittämättömän huono.

CDC:n tutkimus kertoo (medRX, Dec.2022, Changes in population immunity against infection and severe disease from SARS-CoV-2 Omicron variants in the United States betwween December 2021 and November 2022), että ajalla 1.12.2021 – 9.11.2022 suoja uutta omikrontartuntaa vastaan nousi 22 %.sta 63 %:in ja suoja omikronin aiheuttamaa vakavaa tautia vastaan nousi 61 %:sta 89 %:in. Luvut osoittavat siis miten Yhdysvaltain väestön luontainen immuniteetti omikronia vastaan nousi vuodessa, kun he ehtivät sen hankkia sairastamalla omikron-koronataudin. Koko väestön kohdalla jonkinlainen altistava kontakti virukseen on ollut 97 %:illa, kun rokotukset lasketaan mukaan.

Nykyään 34 % amerikkalaisista on ottanut toisen tehosterokotteen ja 11 % kolmannen tehosterokotteen. Jos määrät nostettaisiin 55 %:in ja 22 %:iin kaikissa osavaltioissa, se nostaisi sairastumissuojaa 4,5 % ja suojaa vakavaa tautia vastaan 1 %, CDC laskee.

Ja kuten CDC:kin toteaa, se ylimääräinen yhden prosentin lisäsuoja heikkenisi nopeasti ja katoaisi noin 60 päivässä.

Tehosterokotteetkaan eivät auta. Ne eivät vie meitä ulos tartunnoista, kun rokote ei estä tartuntoja eikä infektioita, ja rokotetut levittävät virusta rokotettuihin ja rokottamattomiin. Rokotuksen ottaneet ovat lisäksi alttiimpia sairastumaan kuin rokottamattomat.

Kaiser Family Foundationin raportti 30.11.2022 kertoi, että Yhdysvalloissa syksyllä 3 / 10 koronatautiin kuolleesta oli rokotettu. Seuraavan vuoden huhtikuussa 6 / 10 koronatautiin kuolleesta oli rokotettu. Suhde pysyi samana elokuun loppuun 2022, mikä on viimeisin data tästä asiasta.

Tässä vielä vähän tutkimustietoa, koettakaa kestää. Hollantilainen tutkimus ”SARS-CoV-2 antibodies persist up to 12 months after natural infection in healthy emplyees working in non-medical contact-intensive professions” (Int J Infect Dis., 24.11.2022) otti selvää, miten kauan rokottamattomien terveiden vasta-aineet pysyivät ”paikalla” SARS-CoV-2-altistuksen jälkeen.

Tutkimuksen 497 koehenkilöltä otettiin verinäytteet joka kolmas kuukausi vuoden ajan. He täyttivät myös kyselylomakkeita. 19,1 % koehenkilöistä antoi seropositiivisen näytteen viimeiseen mittauskertaan mennessä (kvalitatiivinen ELISA. ELISA on uutta laboratorioautomatiikkaa.). Näistä 86,3 % oli IgG-positiivisia (kvantitatiivinen ELISA myös). IgG-vasta-ainetasot laskivat huomattavasti ensimmäisinä seurantakuukausina, mutta pysyivät jokaisella koehenkilöllä havaittavalla tasolla vielä 12 kuukautta nyöhemmin.

Johtopäätös: SARS-CoV-2-vasta-aineet pysyivät 12 kuukautta ensimmäisestä positiivisesta näytteestä laskien, viitaten pitkäaikaiseen luonnolliseen immuniteettiin.

Tällä hetkellä rokotteen vakavan haittavaikutuksen riski on valtavan paljon suurempi kuin kiertelevistä omikronvarianteista mahdollisesti johtuva vakavan koronataudin riski. Paras suoja omikronia vastaan on luonnollinen immuniteetti, kommentoi Robert Malone (Substack 4.12.2022)

Syksyllä 2022 Suomen THL ei suositellut uutta tehosterokotetta alle 65-vuotiaille perusterveille, koronan sairastaneille eikä edes sote-ammattilaisille. Mutta joulukuussa valtioneuvosto päätti tarjota tehosterokotetta jo kaikille 18 vuotta täyttäneille. Niin että se siitä. Mutta emme ihan kulje samoja jälkiä rokoteteollisuuden suojelussa kuin USA. Yhdysvaltain hallitus himoitsee tuoretta verta neulan alle ja on tänä syksynä ulottanut boosterit jo koskemaan kaikkia ikäluokkia, 6 kuukauden ikäisistä vauvoista ylöspäin. Nämä päätökset FDA teki täysin ilman turvallisuustutkimuksia.

Lapset ja nuoret eivät sairastu yleensä koronatautiin, joten rokotusten tarvetta ei ole. Päin vastoin, rokotuksilla kavennetaan kohtalokkaasti sitä väestönosaa, jonka varassa todellinen laumasuoja lepää. Tutkimukset ovat paljastaneet, että rokotus murtaa lapsen immuniteetin ja altistaa hänet sekä Covidille että muille hengitystiesairauksille. Lapsesta ja nuoresta, joka ennen oli virustaudin leviämisen jarry, tulee tartuttaja ja virusmuunnosten edistäjä. Ja valitettavasti sairaampi.

Ovela virus

Joidenkin virologien mukaan virus ei ole elävä olento, koska se ei pysty lisääntymään kuten muut elävät. Toisten mukaan se on elävä, koska sillä on oma geneettinen materiaali. Ja on hyvin ilmeistä, että se haluaa jatkaa olemassaoloaan, sillä evoluutio on suonut sille kyvyn kopioida itseään. Elivoimainen virus leviää nopeasti isännässä ja sitten isännästä toiseen. Sen päätarkoitus on lisääntyä, ei vahingoittaa isäntää liikaa. Isännän vakava sairastuminen tai kuolema rajoittaa leviämistä, ja se on viruksen evoluutiossa virhelaskelma. Tästä syystä suurin osa viruksista on harmittomia.

Toinen viruksen kyky auttaa sitä selviämään välittömästä uhasta. Virus muuntuu, kun se kohtaa uhan, esimerkiksi rokotteen tai jo sairastetun infektion. Replikaation, monistumisen, avulla virus saa nopeasti aikaan tarvitsemiaan geneettisen koodin muutoksia. Virukset tekevät kaiken aikaa mutaatioita, joista osa on erehdyksiä ja osa pärjää hyvin, niin että niistä tulee variantteja, joille annamme jopa nimen.

Koronavirusten luokka on erityisen nopea muuntuja, siksi koronaviruksia vastaan ei ennen tätä pandemiaa ole ollut rokotetta. Nykyiset geeniteknologiset koronarokotteet valmistettiin superkiireellä, mutta ne immunisoivat ihmisiä sellaista virusmuotoa vastaan, joka kuoli pois yli vuosi sitten. (Tri Ryan Cole, senaattori Ron Johnsonin pyöreän pöydän asiantuntijakeskustelu senaatissa 7.12.2022).

Hengitystievirukset lisäksi ”pomottavat” toisiaan. Kun yksi valtaa alaa, kilpailijat alistuvat ja vetäytyvät. Kun pomottaja häipyy, alistetut palaavat. Näin kävi esimerkiksi maaliskuussa 2022, kun koronaviruksen nopeasti leviävä omikronvariantti työnsi Hong Kongissa kaikki muut hengitystiesairaudet syrjään. Huhtikuussa se menetti otteensa, ja muut tulivat takaisin (epidemiologi Ben Cowling, Hong Kongin yliopiston lääketieteellinen korkeakoulu, Science 18.11.2022).

Ihmisen muovaama virus

Entä jos meillä on laboratoriossa käsitelty, erikoisominaisuuksin varustettu virus kuten SARS-CoV-2? Sillä on ominaisuuksia, joita se ei ole voinut saada vain kehittymällä.

Yksi niistä on piikkiproteiini, joka auttaa virusta tunkeutumaan soluun, mutta jääkin sen jälkeen elimistöön isännän vahingoksi, ilman että virus itse siitä mitenkään hyötyisi.

Luonnollisessakin koronaviruksessa on piikkiproteiinia. Sen on tarkoitus auttaa virusta kiinnittymään solun ACE2-reseptoriin, niin että virus pääsee infektoimaan solun. Kun piikkiproteiinin työ on tehty, se normaalisti vajoaa kokoon ja putoaa soluun, todennäköisesti harmia tuottamatta.

Wuhaninin virologian laitoksessa loppuunkehitelty SARS-CoV-2-virus sisältää kaksi mutaatiota, kaksi uutta geneettistä sekvenssiä piikkiproteiinin RNA:ssa. Toinen mutaatio edistää viruksen kykyä löytää solutyyppi, jossa se pystyy lisääntymään (tropismi). Toinen antaa sille kiinnittymiskykyä vahvistavan piirteen, furiinipilkkomiskohdat (furin cleavage sites) S1/S2 ja S2′. Niissä ihmisen furiini, joka töikseen pilkkoo proteiineja ja siten aktivoi ne, pilkkoo synteettisen piikkiproteiinin alkeismuodon aktiiviseksi juuri viruksen kiinnittyessä solun reseptoriin.

SARS-CoV-2-virus tarvitsee tämän kolmipohjaisen piikkiproteiinin pilkkomisen juuri näissä sekvenssin kohdissa voidakseen tunkeutua soluun. Kolmipohjainen pilkkominen auttaa myös virusta kiinnittymään erityisen tehokkaasti keuhkojen soluihin ja hengitysteiden epiteelisoluihin. Furiinipilkkomiskohdat ovat tärkeä viruksen transmission edistäjä. (The furin cleavage site in the SARS-CoV-2 spike protein is required for transmission in ferrets, tutkimus, Peacock et al, Nature Microbiology 6, 27.4.2021) Tätä viruksen tartuttavuutta edistävää tekijää muilla koronaviruksilla ei ole, ei edes SARS-viruksella, joka myös on laboratoriotuote (ja laboratoriosta useamman kerran karannut).

Meryl Nass on lääkäri, joka 30 vuoden työkokemukseen perustuen tietää, mitä bioaseita on kehitetty, missä ja miten. Hänen mukaansa ei ole kerrassaaan mitään todistetta, että koronavirus mutatoitui tällaiseksi hyppäämällä kauan sitten villieläimestä ihmiseen ja sen jälkeen paranteli – pitkään ihmisissä kierrellen – ACE2-reseptorinsa ihmiseen sopivaksi. Jäljelle jää vain kaksi mahdollisuutta.Virus valmistettiin laboratoriossa joko geneettisesti kehittelemällä (genetic engineering) tai seriaalisella passageviljelyllä, jossa se kulkee läpi ACE2-reseptoreita sisältävien ihmissolujen ja hankkii kerta kerralta tehokkaampia taudinaiheuttajaominaisuuksia. Todennäköisesti nämä kaksi menetelmää yhdistämällä.

Ominaisuutta pidetään yhtenä todisteena siitä, että SARS-CoV-2 -virus on ihmisen kehittelemä ja peräisin gain-of-function-tutkimuksia (GOF) lepakkoviruksilla tekevästä Wuhanin laboratoriosta. GOF-tutkimuksessa manipuloidaan viruksia tarkoituksena etenkin viruksen taudinaiheuttamiskyvyn eli patogeenisyyden kehittäminen.

Wuhanin virologinen laboratorio on Kiinan armeijan, joka on suorittanut siellä biologiseen sodankäyntiin liittyvien virusten GOF-tutkimuksia. Wuhanin koronavirustutkimuksia ovat rahoittaneet muun muassa Barack Obaman hallitus, Yhdysvaltain valtiollinen rokoteasian terveysjärjestö, USA:n ykkösrokotepäättäjän Anthony Faucin johtama NIAID EcoHealth Alliancen kautta ja Maailman Terveysjärjestö WHO. (Asiasta on kirjoittanut muun muassa teol.tri Juhani Ahvio, Patmos-säätiön tutkimusjohtaja, 10.9.2021, https://www.patmos.fi ; blogit.)

Toinen muista koronaviruksista poikkeava piirre on SARS-CoV-2:n piikkiproteiini. Sekin katsotaan ihmisen tuottamaksi, mikä on tehty muun muassa vaihtamalla yksi sen nukleotideista. Se on hyvin myrkyllinen proteiini, jonka on tarkoitus hajota verivirtaan, kun se kohtaa ihmisen furiinin. Piikkiproteiini on neurotoksiini, joka vaurioittaa sydäntä ja muita sisäelimiä ja verisuonten seinämiä. Nykydatan mukaan se pysyy elimistössä ainakin 60 päivää rokotuksen jälkeen. Kuinka kauan elimistö sitä ehkä valmistaa, ei vielä tiedetä.

Yhä useampi pandemian alkuperää selvitellyt tutkija näyttää olevan sitä mieltä, että Wuhanin koronavirus on bioaseeksi rakennettu laboratoriotuote (engineered and weaponized), joka karkasi tai päästettiin liikkeelle Wuhanin laboratoriosta.

Virussoppa – mitä enemmän rokotuksia, sitä enemmän muunnoksia

SARS-CoV-2-viruksen ensimmäiset variantit tunnistettiin vuoden 2020 loppupuolella. Sen jälkeen virus on tuottanut muunnoksia ja alamuunnoksia nopeammin kuin yksikään toinen sitä ennen. Batsoup, sanoo moni, lepakkovirussoppa. Katsokaapa näitä lukuja.

SARS-CoV-2:lla oli vuoden 2022 marraskuussa 28 554 uniikkia mutaatiota, joista 4 653 liittyi piikkiproteiiniin. Viruksen evoluutiota edistää sen voimakas infektiota aiheuttava ominaisuus. Sen kykyä säilyä hengissä auttaa hyvä rokotteen väistökyky, mitä todistavat syksyn 2022 aikana ilmestynet tutkimukset. Niinpä tätä kykyä edistävät mutaatiot ovat vallitsevia runsaasti rokotetuissa väestöissä. Esimerkiksi tuore lambda-variantti on yhtä tartuttava kuin aiempi delta, mutta väistää rokotteen paremmin. (Tutkimus Emerging Vaccine-Breakthrough SARS-CoV-2 Variants, Rui Wang et al, https://doi.org/10.1021/acsinfecdis.1c00557, The Defender 2.12.2022)

Rui Wangin tutkimuksen mukaan voimakkaasti rokotetuissa maissa vallitsevat mutaatiot vahvistavat viruksen kykyä vastustaa niitä muutamia vasta-aineita, jotka rokote pystyy tuottamaan. Rui Wangin analyysin loppupäätelmä on, että rokotteiden kehittäminen SARS-CoV-2:ta vastaan on toivotonta. Virus on yksinkertaisesti liian notkea.

”Tämä tarkoittaa, että mitä enemmän rokotuksia annetaan, sitä enemmän saadaan virusmutaatioita, ja sitä kauemmin virus lisääntyy ja pitkittää pandemiaa. Tärkein askel on lopettaa massarokotukset. Virus ei lopeta ennen kuin ihminen lopettaa.” (The Defender 2.12.2022, Peter A. McCullough, MD, MPH)

Rui Wang ja kollegat tunnistivat tutkimuksessaan kuusi mutaationippua, 3-4 mutaatiota kussakin, jotka ”hyvin todennäköisesti tulevat kasvamaan massiivisesti”.

Kirjava kattaus

Uusista koronatapauksista Yhdysvalloissa 72 % on omikronin alavarianttien BQ.1, BQ.1.1., XBB ja XBB.1 aiheuttamia, kertoo CDC:n data. Tuoreen tutkimuksen mukaan ne ovat tähän mennessä kaikkein etevimpiä immunisoinnin väistäjiä, uudet omikrontehosterokotteet mukaan lukien. Rokotettujen ihmisten immuunivaste omikron-alamuunnoksia vastaan oli myös heikompi, jos he olivat jo rokotettuina sairastaneet omikroninfektion. Columbia Universityn ja University of Michiganin tutkijat arvelevat, että varianttien lisääntyminen saa lisävauhtia viruksen piikkiproteiinin mutaatioista. Infektion sairastaneiden ja sen jälkeen rokotettujen neutralointikyky oli siis huomattavasti alentunut, mutta samalla virus pystyi sitoutumaan ACE2-reseptoreihin yhtä hyvin kuin edelliset variantit, tutkijat toteavat. Tämä voi viitata mahdolliseen uuteen infektioaaltoon. (Alarming antibody evasion properties of rising SARS-CoV-2 BQ and XBB subvariants, Qian Wang et al.,https://doi.org.10.1016/j.cell.2022.12.018, julk. 13.12.2022)

WHO julisti Kiinan variantin BF.7:n vaaralliseksi, ja sitä todettiin alkusyksystä HUS:in alueella 4-5 %:ssa tapauksista. BF.7 on BA.5:n alamuunnos, koko nimeltään BA.5.2.1.7. Massiivisten mielenosoitusten jälkeen joulukuussa 2022 Kiina väljensi huomattavasti Covid-nollatoleranssilinjaansa ja sen sulkutoimia. Sen jälkeen Beijingissä ja muuallakin maassa on todettu etenkin BF.7-muunnosta. BF.7 leviää raporttien mukaan nopeammin kuin mikään muu omikronvariantti. (Samaa sanotaan nyt myös USA:n XBB.1.5:stä.) Se tartuttaa helpommin, sillä on lyhyempi itämisaika ja se osaa paremmin infektoida taudin jo kerran sairastaneet, rokotetut ja ne, joilla on sekä rokotukset että sairastettu Covid. Muualla maailmassa se ei ole juurikaan levinnyt.

Virologian professori Olli Vapalahti arveli marraskuussa Lääkärilehdelle, että kiinalainen mutaatio ei ehkä pärjää Euroopassa, jossa on erilainen immunisaatio (rokotusten ja sairastettujen infektioiden tausta) kuin Kiinassa.

Alavariantti XBB lisääntyi marraskuussa 2022 nopeasti Intiassa ja Singaporessa.Variantti BQ.1 oli alkusyksystä Ranskassa vahvassa kasvussa, ja Euroopan terveysviranomaiset arvioivat sen edustavan 50 %:a Euroopan koronainfektioista marraskuun puoliväliin mennessä ja olevan vallitseva kanta vuoden 2023 alussa. (Time 9.11.2022)

Joulun alla THL kertoi, että Suomessa kiertää useita muunnoksia. Missä suhteessa, ei sanottu. Marraskuun lopun jätevesitutkimuksissa nähtiin omikronin alamuunnokset BA.2, BA.2.75, BA.4, BA.5, BF.7, BQ.1, XBB ja sen alalinjoja.

Vuodenvaihteessa maailmalla ja etenkin Yhdysvalloissa levisi variantti XBB.1.5, lempinimeltään Kraken (merihirviö kuten meidän Ikuturso). Se on rekombinantti, jossa kaksi omikronin alamuunnosta on yhdistynyt. Suomessa sitä ei vielä ole näkynyt.

Pandemioiden kulussa ensimmäinen vuosi on yleensä ärhäkämmän viruksen aikaa. Viruksen jatkuvat mutaatiot tähtäävät transmission – tartuntojen – edistämiseen, jonka ehkäisy ei edes kuulu nykyisten rokotteiden tarkoituksiin. Toisaalta mutaatioiden tavoitteena on immuniteetin ja rokotteiden väistäminen. Muuntuneen viruksen aiheuttamat infektiot yleensä talttuvat lievemmiksi. Tämä on tilanne nyt, tammikuussa 2023. Mutta massiivinen rokottaminen voi muuttaa kuvan vaikeammaksi, jos se johtaa vaarallisempien muunnosten syntyyn.

Immuunijärjestelmä kuitenkin muuttuu, kun rokotetaan. Uudet geenirokotteet näyttävät heikentävän immuunipuoustustamme voimakkaammin kuin edeltäjänsä, sillä ne altistavat rokotetut nopeasti uusille COVID-tartunnoille ja muille hengitystieinfektioille. Rokotteen haittavaikutuksista puhumattakaan.

Ja nyt olisi valittava, rokotetaanko massiivisesti lisää pandemian jatkamiseksi, vai siirrytäänkö muihin ehkäisykeinoihin. Näitä on koko ajan ollut olemassa rokotteiden rinnalla. Yhdysvaltain keskeiset terveyspäättäjät FDA ja CDC vain ovat kieltäneet niiden käytön lääkäreiltä ja yleisöltä, ja maailma tottelee. Ehkä tällainen hulluus jo voisi lopppua.

Toistuvat boosterit: liikaa vasta-aineita

Rokotteen tehon nopeaa katoamista käytetään perusteluna toistuville boostereille. Jokainen uusi annos alkuperäistä rokotetta tai uudempaa räätälöityä boosteria kaivertaa terveyttä. Se lisää piikkiproteiinin tuomaa uhkaa, sillä ei tiedetä, miten kauan elimistö saattaa sitä valmistaa kerran käskyn saatuaan. Bivalentti boosteri sitä paitsi antaa kahden eri piikkiproteiinin tuotantokäskyn. Piikkiproteiini muun muassa altistaa kudokset tulehdukselle, esimerkiksi sydämen sydäntulehdukselle.

Toistuvat tehosterokotukset lisäävät keinotekoisesti elimistössä ajelehtivien vasta-aineiden määrää. Ne viestivät keholle, että siinä vallitsee krooninen infektio. Luonnollinen tulehdus alkaa ja loppuu, koska jatkuva kuume ja korkeat vasta-aine- ja T-solutasot ovat elimistölle vaaraksi ja elimistö pyrkii siitä tilasta pois. Pysyvästi korkeat vasta-ainetasot ovat stressaava tila, sairastumisriski.

COVID-analyytikko Marc Girardot antaa tähän kolme syytä.

¤ Liian pitkällinen korkea kuume tuhoaisi lopulta kaikki terveet solut.

¤ Pysyvästi korkeat määrät erikoistuneita T-soluja on myös vaarallista, koska ne saattavatruveta umpimähkäisiin hyökkäyksiin terveitä soluja vastaan (mitä usein tapahtuu tietyissäsyöpähoidoissa).

¤ Erittäin vaarallisia ovat myös korkeat määrät vasta-aineita, joilla ei ole osoitetta. ”Ne voivat sitoutua passiivisesti terveiden solujen reseptoreihin ja potkaista käyntiin autoimmuunisairauksia.” (COVID Myth Buster News January 30, 2021) Näitä ovat esimerkiksi Parkinsonin tauti, Kawasaki ja MS-tauti.

Kolmoisepidemia? Epätodennäköistä

Näyttää todella siltä, että terveysviranomaiset suuressa maailmassa ja meilläkin rakastavat pandemialla pelottelua. Pandemia on avainsana, joka käynnistää WHO:n globaalin pandemiakoneen. Se on lähtölaukaus, joka myös avaa rokotevalmistajille satumaiset markkinat. Sitä on käytetty ja käytetään poliittisten ja taloudellisten intohimojen välineenä. Tämä pandemia on ollut kansalle kova koulu, sillä terveydenhoito ei ole ollut pandemianhoidon tavoitteena senkään vertaa kuin ehkä joskus aiemmin.

Hirmuinen kolmoisepidemia tuli otsikoihin jo marraskuussa. Jotkut terveysviranomaiset ja tutkijat ennustivat koronaviruksen, influenssaviruksen ja rs-viruksen saattavan nousta epidemioiksi yhtaikaa pohjoisella maapallonpuoliskon niillä alueilla, joissa oli luovuttu maskeista, sosiaalisesta etäännyttämisestä ja muista koronavarotoimista. Avuksi on tyrkytetty influenssa- ja koronarokotteita. Rs-virusta vastaan rokotetta ei vielä ole.

Pelottelussa on helppo nähdä tahallisuutta. Yleisö lakkasi pelkäämästä influenssaa, vaikka rokote sitä vastaan ei ollutkaan kovin tehokas. Kentälle tuli/tuotiin SARS-CoV-2 ja suuri pelottelukampanja. Miljoonat ottivat rokotteen ja sairastuvat silti yhä uudestaan koronatautiin. Yleisö alkoi kyllästyä pandemiaan ja pelotteluun.

Nyt yleisö on pitkälti lakannut pelkäämästä omikroniakin. Apinarokkokaan ei sytyttänyt, vaikka Bidenin hallitus osti sitä rokotetta miljoonia annoksia. Ehkä kaikki kolme hengitystievirusta yhdessä keräävät ihmiset piikin äärelle, rokottajat toivovat, kun koronarokotteiden, myös bivalentin rokotteen suosio on pahasti alamaissa. Joulukuun lopulla 2022 oli CDC:n mukaan vain 15,4 % USA:n väestöstä ottanut uuden tehosteen. Suomen STM ja terveysministeri katsoivat bivalentin boosterin 20.12.2022 tarpeelliseksi kaikille 18 vuotta täyttäneille, mikä myös voi viitata rokotteen heikohkoon suosioon, ja suositukset koronapiikin ja influenssapiikin ottamiseksi kiihtyivät loppuvuotta kohti. Influenssakausi oli alkamassa – aikaisemmin kuin yleensä ja selvemmin kuin parina edellisenä vuonna.

SARS-CoV-2 ja muut hengitystievirukset eivät kuitenkaan yleensä ryhdy yhteishyökkäyksiin. Todellisessa maailmassa niillä on taipumus häiritä toisiaan, kuten jo olen kertonut. ”Ne eivät tule hyvin toimeen keskenään. On epätodennäköistä, että ne kiertelevät laajalti samaan aikaan,” sanoo virologi Richard Webby, influenssatutkija, St. Jude Children´s Research Hospital, Mercola 6.12.2022).

Rs-virustautia näyttää olevan eniten niissä lapsissa, jotka ovat saaneet Covid-rokotteen. Modernan 2-5-vuotiaita koskevassa tutkimuksessa rs-virustauti oli neljä kertaa yleisempi rokotettujen kuin rokottamattomien keskuudessa. Tilanne oli sama 6-11-vuotiaiden ryhmissä. (Vigilant Fox Substack October 29,2022) Rokotetuilla oli myös enemmän keuhkokuumeita ja muita hengitystieinfektioita. Pfizerin kokeissa näkyi sama linja. 6 kk – 4 vuotiaiden ryhmässä rs-virustautia poti 5 osanottajaa, plaseboryhmässä 3.

Vuodenvaihteessa Suomessa kiertelivät kaikki kolme virusta. Vaikutelmaksi jäi, että influenssavirus A oli voitolla ja pomotti muita, vaikka Tampereen seudulla puhuttiin kolmoisepidemiasta. Olen kolmen vuoden aikana monen muun suomalaisen tavoin lakannut ottamasta meille tarjottuja virusviestejä täysin todesta. Koronavirustilanteen virallinen raportointi oli pandemiavuonna 2020 sekavaa, harhaanjohtavaa ja osin tahallaan valheellista. Narratiivilla valmisteltiin rokotteen tuloa. Rokote tuli, kansaa on rokotettu huippuprosentein, väestön ylikuolleisuutta oli 2021 15 % ja vuoden 2022 marraskuun lopussa 20 %, ja 1 – 4 tai 5 rokoteannosta saaneet potevat runsaasti koronataudin uusia muunnoksia tai muita hengitystieinfektioita.

Asiantuntijat ennustivat tämänkin: koronarokotukset altistivat ihmiset koronatartunnoille ja muille hengitystieinfektioille, kuten influenssalle ja rs-virukselle.

Kun avaat television tai radion, virallisen terveydenhuollon puhuva pää (lähinnä STM:stä) kehoittaa sinua ottamaan kiireesti ”viidennen tehosterokotteen” eli bivalentin boosterin, sen omikron-räätälöidyn. Puhuva pää ei huomaa kertoa, että senkin rokotteen osoite on jo vanhentunut: se kohdistuu eilispäivän omikroniin. Pää saattaa sujauttaa mukaan varoituksen, että oireetonkin voi tartuttaa. Tämä pitää paikkansa vain, jos virkamies tarkoittaa sillä melko tuoreesti koronarokotteen saanutta. Pää suree sitä, että vain alle 50 % 65-vuotta täyttäneistä on ottanut boosterin ja influenssarokotteidenkin menekki on vajaa, mutta iloitsee, että teho-osastoilla ei ole tungosta. Niin minäkin.

Britannian virallinen terveysdata (UK Health Security Agency) vertasi maaliskuussa 2022 Covid-infektioita eli koronatauti-infektioita täysin rokotettujen ja toisaalta rokottamattomien keskuudessa. Kaikissa ikäluokissa (yli 18 v) koronainfektioita on merkittävästi enemmän rokotetuissa. Sama tilanne vallitsi terveyslaitoksen aikaisemmassa ja sitä aikaisemmassa raportissa, vielä niin, että rokottamattomuuden suojaava hyöty kasvoi kaiken aikaa (The Defender 18.10.2022, Madhava Setty MD). Maaliskuussa 2022 30-79-vuotiaat täysin rokotetut saivat neljä kertaa todennäköisemmin koronataudin kuin rokottamattomat.

Huomio kannattaa suunnata oman yleiskunnon, immuunipuolustuksen, terveyden vahvistamiseen.

Mitä voi tehdä

World Health Council on koonnut listan hoitoaineista ja -menetelmistä, jotka voivat ehkäistä, neutraloida ja poistaa piikkiproteiinia.

Piikkiproteiinin torjujia – jotka estävät sitä kiinnittymästä soluihin – ovat niittyhumala (prunella vulgaris, jota perinteisesti on käytetty mm. kuumeen poistoon ja tulehdusten ehkäisyyn), mänynneulastee, voikukkauute (kuivatusta voikukanlehdestä veteen tai alkoholiin uutettu) ja lääke ivermektin, jonka tehosta mm. koronaviruksen eliminoimisessa on runsaasti tutkimuksia. Tri Pierre Kory arvioi, että ivermektiini on todennäköisesti paras keino sitoa ja poistaa elimistössä kiertelevä piikkiproteiini.

Piikkiproteiinin neutraloijia, jotka estävät sitä vahingoittamasta soluja, ovat NAC (N-asetyylikysteiini), glutationi, fenkolitee, tähtianistee, männynneulastee, mäkikuisma, kamferitee ja C-vitamiini.

Sinkki estää viruksen lisääntymisen solun sisällä. Quersetiini (ja hydroksiklorokiini) auttaa sinkkiä imeytymään.

Natto, eräänlainen fermentoitu soija, auttaa vähentämään verihyytymiä. Sinkki, D-vitamiini, kversetiini ja mustakuminaöljy auttavat immuunipuolustusta. World Council for Health Reveals Spike Protein Detox -otsikon alla on World Health Councilin sivuilla muita detoksikoivia hoitokeinoja. Muun muassa saunaa suositellaan Yhdysvalloissa piikkiproteiinista vapautumiseen.

Jos olet saanut koronarokotehaittoja, käy Frontline COVID-19 Critical Care Alliancen (FLCCC) sivuilla ja tutustu tämän lääkäreistä koostuvan ryhmän hoitoprotokollaan. Amerikkalainen lääkärien yhdistys AAPS antaa ilmaisia neuvoja koronapotilaille osoitteessa https://aapsonline.org/covidpatientguide/, versio päivitetty 3.1.2022.

Suomalaisten on aika vaatia ivermektiinin ja hydroksiklorokiinin ”vapauttamista”! FDA on joutunut lujille ivermektiinin aiheettomassa vastustuksessaan, ja väittää nyt kivenkovaan, ettei ole koskaan kieltänyt ivermektiinin käyttöä Covid-19-infektioiden hoidossa. Dokumentit osoittavat tosin toista, mutta uutinen sinänsä on toivoa herättävä. Jos meillä olisi ollut ivermektiini käytössä, pandemia ei olisi pääsyt edes käyntiin. Mutta sitä tarvitaan nytkin esimerkiksi rokotevaurioiden ja nk. long-covidin hoitoon sekä ensihoitona tartuntaa epäiltäessä.

Elina Hytönen

9.1.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *